uitvaartverzorging

Bijzondere uitvaart mogen begeleiden op

Wanneer u mij vraagt om een uitvaart te verzorgen dan treedt er een heel proces in werking. Wat echter het meest belangrijke is, is dat u de tijd krijgt om samen met anderen het overlijden van uw dierbare te verwerken. Een passend en persoonlijk afscheid is daarbij heel belangrijk.

 

Op het moment dat het u uitkomt, gaan we in overleg uw dierbare verzorgen. U mag dit natuurlijk zelf doen waarbij ik op de achtergrond aanwezig ben, maar u kunt het ook aan mij overlaten en dat u daar waar u wilt, mee helpt.

 

Wel wil ik zoveel  mogelijk de verzorging laten plaatsvinden daar waar de persoon is overleden. De reden hiervoor is dat niemand eigenlijk onverzorgd de deur uit gaat dus ook niet wanneer je bent overleden. Het kan echter zo zijn dat de omstandigheden dit principe niet mogelijk maken.

 

Als de verzorging naar wens is verlopen, moet besloten worden waar de overleden opgebaard zal gaan worden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Bijzondere uitvaart mogen begeleiden op

Het zou thuis kunnen met gebruik van een zogenaamde bedkoeling, maar het zou ook in een uitvaartcentrum kunnen of u kunt gebruik maken van 24 uurs kamers.

 

De laatste optie geeft u de mogelijkheid om gedurende de gehele dag bij uw dierbare te zijn. U krijgt dan een sleutel van de kamer.

Bijzondere uitvaart mogen

begeleiden op landgoed

Vollenhove in de Bilt

Hierna moeten er nog heel veel formaliteiten besproken worden die in een gesprek allemaal aan de orde zullen komen.  Niet alles hoeft in een keer te worden geregeld. Wel is het belangrijk of er gekozen wordt voor een begrafenis of voor een crematie. Dit om zo snel mogelijk met die instanties afspraken te maken en de uitvaart vast te leggen.

Ook de keuze voor kaarten en tekst is van belang zodat de kaarten op tijd verstuurd kunnen worden. Over de verdere invulling van de uitvaart, moeten veel beslissingen genomen worden. Daar moet tijd en rust voor genomen worden.

Gedurende de hele periode ben ik uw aanspreekpunt. Ik zal iedere dag bij de overledene komen kijken of de opbaring goed verloopt.

Richting gevend in deze periode van afscheid nemen is dat wat de overledene zelf heeft gewild en dat wat voor u als nabestaande belangrijk is. Het moet goed gebeuren want het kan nooit overgedaan worden.

 

Bij een kerkelijke uitvaart is het verstandig om zo snel  mogelijk afspraken te maken met degene die deze uitvaart gaat leiden.

Huiskameruitvaart

Ook is het mogelijk, indien u dit wenst, in een meer intieme sfeer een afscheidsceremonie te organiseren. Dit kan zowel bij u thuis als ook aan de Palmstraat 291. Hier kunnen 20 tot 30 mensen in een huiselijke sfeer afscheid nemen van de overledene. Hier kan muziek gedraaid worden en desgewenst foto's getoond. Dit alles natuurlijk in goed overleg. Tevens is het mogelijk te voorzien in koffie, thee of iets anders als daar behoefte aan is.